Niet één, maar twee nieuwsbrieven


Misschien is het u opgevallen: uw bewonersblad ‘Even Buurten’ is sinds juli van dit jaar niet meer bij u door de bus gevallen. Is dit blad nu verdwenen? Nee, zeker niet, het is alleen veranderd. Uit een enquête – waarop 250 huurders reageerden -, blijkt dat u graag door ons op de hoogte wordt gehouden. Alleen niet meer via het bewonersblad zoals het was.

Uit de enquête bleek dat u graag praktische tips, nuttige informatie en meer over het wie en wat bij Pré Wonen wilt lezen. En u ontvangt informatie graag op papier én ook graag digitaal. Dus dat gaan we doen.
Vandaar dat u vanaf nu deze nieuwe digitale nieuwsbrief ‘Pré Wonen huurdersinfo’ ontvangt. Met hierin relevante, praktische berichten. Hiernaast ontvangt u van ons een paar keer jaar een minimagazine met onderwerpen die wat meer toelichting nodig hebben. Denk daarbij aan: de jaarlijkse huurverhoging en servicekosten.

Voor nu veel leesplezier! Ideeën zijn altijd welkom en kunt u sturen aan nadinejansen@prewonen.nl.
Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen, dan kunt zich hier afmelden.

150 medewerkers op bezoek bij: U!

Pré Wonen is dit jaar 100 geworden. Een memorabele leeftijd. Ook in de laatste maand van dit jaar staan we hier bij stil. Daarom gaan alle ruim 150 medewerkers op donderdag 14 december bij een selectie van huurders op visite.

Natuurlijk nemen we wat mee: we hebben wel wat te vieren! Eerder dit jaar zijn al ruim 100 huurders verrast met een bezoekje van onze medewerkers. Dit bleek zo in de smaak te vallen, dat we deze ontmoetingen voort zetten. Met 1 verschil. Huurders kunnen niet alleen hun – vaak bijzondere -verhaal aan ons kwijt, maar kunnen ook een wens voor de buurt aan ons meegeven. En wel een wens om de buurt te verbeteren. De 5 beste ideeën voeren wij in 2018 uit.

10 Woning wintertips

Uw auto krijgt waarschijnlijk ieder jaar een winterbeurt zodat hij ook in de koude maanden blijft rijden. Dat geldt ook voor uw woning. Om de wintermaanden lekker behaaglijk door te komen, hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet. 


  • Laat de thermostaat in huis op minimaal 15 graden staan. Zo hoeft er niet zoveel gestookt te worden om de kamer weer op temperatuur te krijgen.
  • Ventileer, ondanks de kou, het huis regelmatig. Hierdoor wordt de vochtige lucht afgevoerd.
  • Heeft u een buitenkraan en heeft u deze nog niet afgetapt en afgesloten? Doe dat dan alsnog. Bij vorst kan deze bevriezen.
  • Voer de vogels bij als het koud is. Vetbollen en strooivoer voor de vogels zijn bij de supermarkt en bij het tuincentrum verkrijgbaar.
  • Heeft u vogelnestkastjes in uw tuin? Maak ze nu alvast schoon. Voordat u het weet is het lente en zoeken de vogels weer een plekje.
  • Tap leidingen af in ruimtes waar u de verwarming nooit gebruikt of waar geen CV is.
  • Vul de verwarmingsketel bij. Kijk de drukmeter van de verwarmingsketel na. Vul het systeem indien nodig bij.
  • Koop een paar sloffen, en doe een warme trui aan of plaid om, dan kan de verwarming een graadje lager.
  • Plaats tochtstrips, ga na of er tocht langs ramen of deuren binnen komt. Waar dit zich voordoet, plaatst u de tochtstrips.
  • Ontlucht radiatoren zodat ze hun maximale rendement halen. Begin bij de hoogst geplaatste radiator.

Grof afval? Gebruik een gratis aanhanger!

Voor alle inwoners van gemeente Beverwijk, Heemskerk & Velsen.

Iedereen houdt van een schone buurt. Het wegbrengen van grof afval wordt nu nog makkelijker met deze gratis aanhangerservice. Op een dag en tijdstip dat het u schikt en het afvalbrengstation is geopend, leent u drie uur een aanhanger van Boedelbak om uw grof afval naar het afvalbrengstation in Beverwijk of Velsen te brengen.

Hoe het precies in zijn werk gaat leest u hier

Gratis info over Haarlemse architectuur

Huurders die geïnteresseerd zijn in architectuur, en die van Haarlem in het bijzonder, kunnen tot en met eind januari een vriendenpas krijgen van het ABC Architectuurmuseum. Met de pas kunt u 1 jaar gratis naar alle tentoonstellingen van het museum. Bovendien ontvangt u per mail uitnodigingen voor de exposities en krijgt u informatie over lezingen, debatten en rondleidingen. Bij interesse mail: mail@prewonen.nl?

Het ABC Architectuurcentrum


In een van de mooiste straatjes van Haarlem, tegenover het Frans Hals Museum, bevindt zich het ABC Architectuurcentrum. Het ABC toont exposities over verleden, heden en toekomst van Haarlem en de regio Kennemerland.

Verschillende vormen van onze leefomgeving komen aan bod. Zo zijn er nieuwe bouwplannen te zien, komt de geschiedenis van een wijk tot leven, staat het werk van een architect centraal of wordt een actueel thema als duurzaamheid behandeld. De exposities worden vaak gecombineerd met lezingen, discussies, rondleidingen en fietstochten.“Het ABC Architectuurcentrum is een belangrijk podium voor architectuur in de breedste zin van het woord.”www.architectuurhaarlem.nl