Winnaars buurtwensen

Een buurtbarbecue, portiek opknappen, grote huisnummers, fietsenrekken plaatsen… Een kleine greep uit de vele ingezonden buurtwensen na ons bezoek aan onze huurders op 14 december.

Zoals beloofd laten we vijf van deze wensen in vervulling gaan. De volgende ideeën hebben gewonnen!

1. Een buurtbarbecue voor een complex in Haarlem.
2. Een pluim voor vrijwilligers van een woongroep in Haarlem.
3. ‘Opleuken’ aankomsthal van een flat in Beverwijk.
4. Opknapbeurt voor het Bosch en Vaartgebouw in Haarlem.
5. Grote, zichtbare huisnummers voor een flat in Haarlem.

Naast de vijf winnende ideeën die Pré Wonen uitvoert, helpen we met het vinden van oplossingen voor de overige wensen. Het bleek namelijk dat veel van de te vervullen wensen thuis horen bij de gemeente of een andere samenwerkingspartner van ons. Hier gaan we samen met collega’s naar kijken en koppelen we uiteraard ook terug naar de bewoners.

Ouder worden & Prettig wonen

Nieuwe verhuisregeling voor huurders vanaf 65 jaar

Bent u 65 jaar of ouder en woont u in een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem? Is er een trap in de woning of is de woning alleen bereikbaar met een trap? Dan is de nieuwe regeling voor huurders van een sociale huurwoning misschien iets voor u. Deze maakt het makkelijker om te verhuizen naar een andere, kleinere gelijkvloerse woning. Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere hebben deze regeling samen met Gemeente Haarlem opgezet.

De regeling

U kunt kiezen uit het woningaanbod in Haarlem van de drie corporaties. U krijgt voorrang op reguliere woningzoekenden en een tegemoetkoming in de verhuiskosten van €1000. Als u verhuist naar een duurdere woning, neemt u uw huidige netto huurprijs mee. Ziet u op tegen de rompslomp? Er staan verhuiscoaches klaar om samen uw zorgen weg te nemen.

Nieuwsgierig?

Kijk dan hier voor een uitgebreide beschrijving van de regeling en de voorwaarden of neem contact met ons .

Reparaties melden: net even anders

Op 1 januari 2018 veranderde de werkwijze van het aannemen van uw reparatieverzoeken. U ontving hierover van ons een brief. Mocht u deze hebben gemist, dan zetten we hierbij de kleine veranderingen nog een keer op een rijtje:
Als huurder belt u naar het telefoonnummer van Pré Wonen: 088-7700000.

Wat gebeurt er daarna:
1. U krijgt een keuzemenu te horen. Voor een reparatieverzoek toetst u een ’2’.
2. U wordt dan direct doorgeschakeld naar de aannemer.
3. De aannemer neemt namens Pré Wonen uw reparatieverzoek aan en plant direct een afspraak met u in.

Digitaal

U kunt uw reparatieverzoek ook via het huurdersportaal ‘Mijn Pré Wonen’ indienen. De aannemer neemt dan zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

De aannemers stellen zich graag aan u voor:

(Van Lith, Etro en Van der Leij voeren namens Pré Wonen de werkzaamheden uit. De medewerkers kunnen zich op uw verzoek altijd identificeren.)
Van Lith

“samen realiseren. onze missie.”

Etro

“De kern van Etro Vastgoedzorg is Door mensen, Voor mensen. We zetten de bewoners centraal door te luisteren naar hun behoeftes en daarop in te spelen”.

Van der Leij

“De specialist voor onderhoud en renovatie!”

Doe mee en win een cadeaubon!

Wat vindt u van uw woning en van uw wijk? Hoe tevreden bent u over ons? Zou u vaker willen meedenken of meepraten met ons? Door het beantwoorden van een paar vragen zien wij wat u belangrijk vindt. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 10 minuten. Als dank voor uw medewerking verloten we een aantal cadeaubonnen van € 25,- onder iedereen die de vragenlijst invult. Als u een cadeaubon wint, dan ontvangt u deze automatisch. U start de vragenlijst door op de volgende link te klikken:allehuurderseenstem.nl/prewonen

Resultaten onderzoek

Uw antwoorden blijven anoniem. Wij gebruiken de resultaten om van te leren. Zo kunnen wij u en andere huurders nog beter helpen.
KWH (kwaliteitscentrum voor woningcorporaties) voert dit onderzoek voor ons uit. KWH doet jaarlijks onafhankelijk en objectief onderzoek onder ruim 100.000 huurders in heel Nederland. Meer informatie vindt u op www.kwh.nl/voor-huurders.

Plantagebuurt, Beverwijk:

afscheid van oud, op weg naar nieuw

We zijn aangekomen bij fase De Lariks (3B) van de vernieuwing van de Plantagebuurt in Beverwijk. Dit betekent dat de portieketagewoningen aan de Olmen- en Florastraat zijn gesloopt. De planning is om op die plek in mei te starten met de bouw van 34 koopwoningen (deze zijn al verkocht).

In fase 4 (De Dennen) gaan ook oude flats tegen de vlakte.
Voor terugkeerders uit de buurt komen er 18 eengezins-woningen en 12 boven- en benedenwoningen met een sociale huur. Hier start de bouw naar verwachting in juni. Eind vorig jaar kregen 22 terugkeerders een nieuwe sociale eengezinswoning in fase De Sleedoorn (3A). ‘Mevrouw Elst is zo’n terugkeerder en woonde al 18 jaar aan de Florastraat. Ze is erg blij met haar nieuwe woning, waar ze met haar zoon woont. Het is voor haar fijn om in dezelfde buurt te blijven wonen; dicht bij haar moeder en zussen. En natuurlijk bij winkelcentrum Plantage!

Meer informatie vindt u op www.KPmijnstek.nl.

16 maart Woonzorgmarkt in winkelcentrum Schalkwijk

Op de markt zijn naast zorginstellingen, ook de gemeente Haarlem, Woonservice en de corporaties Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere aanwezig. Wilt u meer weten over de nieuwe verhuisregeling Ouder worden en prettig wonen van de Haarlemse corporaties? Kom dan langs. Wij vertellen u er graag alles over. De markt begint om 11.00 en eindigt om 16.00 uur.

Meer informatie over de Woonzorgmarkt vindt u hier.