De huur opzeggen

U huurt een woning, garage of parkeerplaats van Pré Wonen en wilt hiervan de huur opzeggen. Dit regelt u eenvoudig online via ‘Mijn Pré Wonen’. U kunt dagelijks de huur opzeggen. Pré Wonen hanteert een opzegtermijn van 1 maand.

Houd er wel rekening mee dat de laatste dag van uw huurcontract altijd een werkdag (maandag tot en met vrijdag) moet zijn en geen nationale vrije (feest)dag. Als u bijvoorbeeld op 12 juni uw huur opzegt, dan betaalt u huur tot en met 12 juli.

Weet u al lang van tevoren wanneer u vertrekt, dan is het handig Pré Wonen hierover te informeren. U mag de huur drie maanden van te voren opzeggen. De kans is dan groter dat wij op tijd een nieuwe huurder vinden, die mogelijk nog zaken van u kan overnemen. Denk aan vloerbedekking of gordijnen.

Nadat u de huur heeft opgezegd, maken wij met u een afspraak voor een opleveradvies van uw woning. Mochten er beschadigingen aan de woning zijn die u zelf dient te herstellen, dan krijgt u de gelegenheid dit voor de datum van de huurbeëindiging te doen.

Seniorenregeling ‘Ouder Worden en Prettig Wonen’ goed van start

Aangepaste regeling voor Beverwijk, Bloemendaal en Heemstede

1 Januari is in Haarlem de verhuisregeling ‘Ouder Worden en Prettig Wonen’ van start gegaan. Een regeling van de Haarlemse corporaties en de gemeente, waarbij huurders, die een sociale huurwoning met trap of traptoegankelijk achterlaten, voorrang krijgen bij toewijzing van een gelijkvloerse 3-kamerwoning, huurbehoud én een verhuisvergoeding.
De regeling is een succes. Meer dan 40 huurders hebben zich aangemeld en de eerste verhuizingen hebben inmiddels plaatsgevonden.

Huurders buiten Haarlem

Wij kregen verschillende reacties van huurders buiten Haarlem. Of zij hier ook gebruik van kunnen maken? Met gemeenten en corporaties buiten Haarlem vindt inmiddels overleg plaats om deze regeling ook voor huurders in Bloemendaal, Heemstede en Beverwijk te laten gelden. Maar omdat wij op de uitkomsten daarvan niet willen wachten heeft Pré Wonen besloten om bij verhuizing naar een gelijkvloerse 3-kamerwoning van Pré Wonen, ook voorrang te geven, huurbehoud én hulp van een verhuiscoach. U krijgt dan echter geen verhuiskostenvergoeding van uw gemeente.

Heeft u interesse in één van de doorstroomregelingen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal of Beverwijk? Kijk dan hier.

Inkomensverklaring aanvragen

Op het moment dat u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning, dan is een inkomensverklaring direct nodig.

DigiD

Deze kunt online aanvragen via www.mijnoverheid.nl.
U logt hier in met uw DigiD. Voordeel hiervan is dat u de inkomensverklaring direct kunt downloaden en tot uw beschikking heeft. Dat scheelt dus tijd!

Heeft u geen internet?
Bel dan naar 0800-0543.

U kunt uw inkomensverklaring ook telefonisch opvragen bij de Belastingdienst. Het duurt dan ongeveer vijf werkdagen voordat u de verklaring heeft. Aan het opvragen zijn geen kosten verbonden. Het telefoonnummer van de BelastingTelefoon is 0800-0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand.

Bedankt voor uw reactie

Pré Wonen is altijd benieuwd naar uw mening. Als nieuwe huurder van ons, maar ook als u heeft besloten niet meer bij ons te huren.

Bent u een ‘nieuwe’ huurder dan horen wij graag hoe u het heeft ervaren om een huurwoning van ons te betrekken of bent u een ‘vertrekkende huurder’ dan horen wij graag van u hoe u uw woonperiode bij ons heeft ervaren.
Via het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector (KWH) krijgt u een vragenlijst toegestuurd. In deze enquête vragen wij u naar uw ervaringen met ons. Deze informatie gebruiken wij om de kwaliteit van ons werk te verbeteren. Wij stellen het zeer op prijs als u het formulier wilt invullen en retourneren.

Voel je thuis in iedere stad met de ‘ongehinderd’ app

De ‘Ongehinderd’ app is een app voor mensen met een beperking en brengt heel duidelijk de toegankelijkheid in kaart in jouw gemeente of de gemeente die je wilt bezoeken. Download de app gratis in google play of de app store en vind restaurants, attracties en nog veel meer leuke plekjes waar jij zonder beperking naar toe kunt. Op de app kun je ook zelf beoordelingen achter laten. Een hele handige app voor mensen met een lichamelijke of visuele beperking. Veel plezier!

Een fijn thuis voor cliënten SIG en RIBW

in IJslandpark en Willem Dreesplantsoen

In maart verhuisden 15 cliënten van de SIG naar hun nieuwe appartement aan het IJslandpark (Italiëlaan). Zij kregen de sleutel in de Schalkse Hoek (hun oude woonlocatie) feestelijk uitgereikt in het bijzijn van hun mentor/familie. Ook de 14 huurders van de appartementen erboven zijn inmiddels verhuisd. Het andere gebouw (van in totaal vier) met 18 sociale eengezinswoningen is in april opgeleverd. De 36 koopwoningen (middelste twee gebouwen) zijn rond mei/juni klaar. De planning van de gemeente is om rond de zomer het omliggende terrein in te richten. Zo ontstaat er een heus wijkpark, het IJslandpark.

De 32 cliënten van RIBW K/AM zijn ook erg blij met hun nieuwe ‘thuis’.
Zij verhuisden in april van woonlocaties Pervola (Zandvoort) en Flora (Heemstede). Voor de verhuizing konden omwonenden een kijkje nemen in de nieuwbouw. De dag na de verhuizing werden de cliënten verrast door de wijkraad die voor iedereen een orchidee meebracht. De welkomstkaart was gemaakt door een door een 7-jarige buurtbewoonster.

SIG Kennemerland is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een (verstandelijke) beperking. RIBW K/AM biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen die door psychiatrische en/of psychosociale problemen kwetsbaar zijn.

Kijk hier voor meer foto’s.