1 Vandaag

Maandag 29 oktober 18.15 uur 1 Vandaag, het actualiteitenprogramma van Avro/Tros, op NPO 1, deze keer met Petra Huis in ‘t Velt, onze
consulente Bewonerszaken. Zij vertelt wat het effect is van de bezuinigingen in de zorg op haar werk. Dat doet Jolanda, één van onze huurders, ook. Zij geeft aan welke impact het zorgen voor haar vader heeft op haar leven. Een dubbel-interview dus, over wat er gebeurt als kwetsbare mensen langer thuis moeten wonen.

Bekijk het interview op:
www.prewonenhuurdersinfo.nl/eenvandaag

Jongvolwassenen en senioren: een mooie combi

Gerben, Naomi, Lidwien, Cha, Jelle, Thomas, Hidde en Sofie zijn met hun ouders nog aan het klussen in hun nieuwe appartement, maar rond Kerst gaan ze echt verhuizen naar het Vijverpark in Overveen. Hun acht appartementen liggen op de eerste verdieping van het wooncomplex dat Pré Wonen bouwde. Er is op dezelfde verdieping een groepsruimte met keuken en zitgedeelte, slaap-werkruimte voor de zorgbegeleiding en een groot balkon als buitenruimte. Gerben is heel blij: “Ik heb straks mijn eigen ‘huisje’ en samen kunnen we gezellig in de woonkamer televisie kijken.” 23 senioren verhuisden de afgelopen periode naar hun nieuwe appartement. Alle woningen hebben een sociale huur. Pety (70) en Ed (72) Wehnes kwamen ooit uit de gemeente Bloemendaal en vinden het fijn er weer te wonen. Pety: “We staan nog bewust in het leven en vinden het heerlijk om tussen jonge mensen te wonen. De jongeren van Dol-Fijn*, de studenten van Inholland en de nieuwe gezinnen in het Vijverpark.”

* Dol-Fijn is een initiatief van de ouders van jongvolwassenen met een verstandelijke beperking met het doel een thuis te creëren waar hun kinderen onder begeleiding samen kunnen leven.

Foto: Vereniging Dol-Fijn

Ontmoet Eva

Voor (langer) thuis wonen zijn er steeds meer mogelijkheden. Ook als daarvoor extra hulp, aandacht of zorg nodig is. Maar hoe vind je de weg in al die mogelijkheden? En hoe kom je snel in contact met betrouwbare aanbieders en partners. Eva van Zorgbalans kan u wegwijs maken. Eva is de gratis app voor de smartphone en de tablet.

Bekijk hier de video over Eva.

Download de app voor Android of voor Apple.

Voorkom een bevroren waterleiding!

De winter staat weer voor de deur en het is al aardig koud geweest. Vorig jaar was het sinds lange tijd weer eens echt winter, met sneeuw en ijs om te schaatsen. Erg mooi natuurlijk voor de liefhebber, maar de kou in combinatie met een harde wind heeft toen veel bevroren waterleidingen veroorzaakt.

Dit jaar willen wij onze huurders op voorhand informeren over het voorkomen en verhelpen van bevroren waterleidingen. Hier vindt u tips om bevriezing te voorkomen, die u het beste kunt toepassen voordat de vorst daadwerkelijk inzet.

AVG

Veel bedrijven werken – al dan niet bewust – met persoonsgegevens, zo ook Pré Wonen. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) verandert er veel wat betreft de verwerking en bescherming van persoonsgegevens.

De AVG is de nieuwe Europese privacywetgeving die op 25 mei 2018 definitief van kracht is gegaan. De AVG vervangt de verouderde Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) en heeft als doel uw persoonsgegevens beter te beschermen en die bescherming in de gehele EU gelijk te trekken.

Pré Wonen moet (nog) duidelijk(er) maken waarom wij uw persoonsgegevens verzamelen, waarvoor we die gebruiken en hoe lang de gegevens worden bewaard. De wet zorgt ervoor dat u meer zeggenschap heeft over uw persoonsgegevens.

Voor Pré Wonen betekent dit dat wij niet meer gegevens opslaan dan noodzakelijk. Zo slaan wij geen ID-bewijzen meer op en vernietigen wij digitale documenten na afloop van de wettelijke bewaartermijn. Voor een uitgebreide omschrijving van hoe wij uw privacy waarborgen, verwijzen wij u naar ons privacy statement op onze website.

Gratis energiecoach voor inwoners van Haarlem

De gemeente Haarlem biedt, in samenwerking met Pré Wonen, Elan Wonen en Ymere, gratis huisbezoeken aan door een energiecoach uit de buurt. De energiecoach geeft energiebesparend advies op maat, uitleg over bespaarproducten en hoeveel geld er bespaard kan worden. Tijdens het huisbezoek mag u bespaarproducten ter waarde van 20 euro uitkiezen. Meld u aan op www.wooninfo.nl voor gratis advies.

Voor iedereen een fijn thuis, ook in het nieuwe jaar.
Wij wensen u fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2019!