Buurtblik

Buurtblik is een filmproject waarbij enthousiaste senioren op geheel eigen wijze filmreportages maken over activiteiten in Haarlem. Met als doel ouderen in Haarlem de weg te wijzen naar activiteiten en ontmoetingen die bij hen passen. De reporters van BuurtBLIK zijn met camera en microfoon op onderzoek uitgeweest naar activiteiten in Haarlem. De korte films laten op levendige wijze zien welke activiteiten er voor 65-plussers zijn, hoe je elkaar ontmoet en wat het voor de deelnemers betekent om mee te doen.

Bekijk het interview op:
www.buurtblikhaarlem.nl

Telefoonmenu aangepast

Rechtstreeks bellen met uw cv-installateur of naar de aannemer voor het maken van een afspraak voor uw reparatieverzoek. Dit is al enige tijd mogelijk bij Pré Wonen via een telefoonmenu. Met ingang van 1 februari is er een extra keuze aan het telefoonmenu toegevoegd; de mogelijkheid om direct een afspraak te maken voor het verhelpen van een verstopping.

Het bandje geeft u nu vier keuzemogelijkheden:
Keuze 1: Voor problemen met uw verwarming of cv-ketel, mechanische ventilatie of warm water. U wordt doorverbonden naar de installateur die gekoppeld is aan uw woning.
Keuze 2: Voor meldingen van een verstopping. U wordt doorverbonden naar De Bie Rioolservice.
Keuze 3: Voor overige en lopende reparatieverzoeken. U wordt doorverbonden naar de aannemer die gekoppeld is aan uw woning.
Keuze 4: Voor overige vragen. U wordt doorverbonden naar afdeling Klantadvies van Pré Wonen.

Wij hopen u hiermee nog beter van dienst te kunnen zijn.

Net als Myron aan de slag als energiecoach?

Medehuurders helpen geld te besparen op hun energierekening? We hebben in heel Haarlem nóg meer energiecoaches nodig. Kost u een uurtje in de week tot ongeveer 1 juni. Myron is één van de 25 energiecoaches die namens de gemeente Haarlem, Pré Wonen, Elan Wonen en Ymere bij huurders thuiskomt. Myron: “Ik vind het gaaf om te zien hoeveel je kan besparen. Je kunt zoveel zelf doen. Als je bij het douchen minder lang doucht, 5 minuten, bespaar je jaarlijks al snel € 92,-.”
Heeft u een duurzaam hart en wilt u iets betekenen voor uw buurt? Meldt u zich dan nu aan. Wij helpen u met een gratis training in Amsterdam-West op 27 maart van 17.00-21.00 uur.

Voor vragen en aanmelden: mail naar
energiecoachhaarlem@wooninfo.nl of bel 020-523 0190.

Lees het verhaal van Myron en bekijk filmpjes op:
www.facebook.com/energiecoach023/

Meer weten over duurzaam wonen:
www.haarlem.nl/degroenemug

Witte muren

Petra was heel blij toen ze de sleutel van haar nieuwe woning kreeg. Bij de eerste keer naar binnen gaan, rook het er zo fris en zag het er allemaal wit en netjes uit.
Op dat moment besloot zij om niet meer in huis te roken. Geen gele muren meer. Petra sprak met haar man en kinderen, familie en vrienden af om voortaan buiten te roken. Geen asbakken meer in het nieuwe huis en ze hing een ‘rookvrij’-bordje op. Het nieuwe huis deed Petra beseffen dat roken in huis echt niet fijn is. En nog veel belangrijker dan dat de muren wit blijven, is dat de kinderen van Petra nu niet meer in de rook wonen. Want niet alleen de muren, maar zeker ook kinderen hebben veel last van rook.

Wat kunt u doen om uw kinderen rookvrij op te laten groeien? Lees hier verder.

Zoefzoef

De Zoefzoef biedt betrouwbaar, flexibel en plezierig vervoer in de wijk. Voor iedereen en speciaal voor mensen die minder mobiel zijn in Schalkwijk en Haarlem Zuidwest. Bijvoorbeeld naar de huisarts, een activiteit in de buurt of naar de winkel. Boodschappen en eventueel een rollator kunnen mee. We rijden van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Voor een enkele rit betaalt u €1,50 en het is mogelijk om strippenkaarten aan te schaffen. Onze vrijwillige chauffeurs rijden u graag naar uw bestemming.

Plan uw rit met de Zoefzoef Schalkwijk: 023-5436046
Telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur

Plan uw rit met de Zoefzoef Zuidwest: 023-5324261
Telefonisch bereikbaar maandag t/m vrijdag 9:00-12:30 uur.

Voor beide stadsdelen zijn wij nog op zoek naar ritplanners en chauffeurs. Heeft u interesse?
Neem contact op met shuttle.haarlem@dock.nl (Schalkwijk) en vervoer@haarlemeffect.nl (Haarlem Zuidwest).

Iedereen helpen

Bij NLvoorelkaar geloven ze dat iedereen iets te bieden heeft, waar een ander misschien om verlegen zit. Een vlotte babbel, een sterke arm voor een boodschappentas of een uurtje voetballen op zondag. Zij verbinden iedereen die iets wil betekenen aan iedereen die iets nodig heeft. Zo helpen ze samen iedereen. NLvoorelkaar is een platform voor vrijwillige inzet in Nederland met een groot aanbod. Van maatschappelijke organisaties tot mensen bij u in de buurt. Grote kans dus dat u vindt wat bij u past. Neem snel een kijkje op de website.

www.nlvoorelkaar.nl

Lente, bijna weer Pasen!

Vrolijke feestdagen die in het teken staan van eieren zoeken en gezellig samen zijn. Maar ook altijd weer het moment om uw huis om te toveren in voorjaarssfeer en uw paasaccessoires een mooi plekje te geven. Wij hebben alvast een paar ideeën voor u verzameld.

https://nl.pinterest.com/prewonen/lente-pasen/