Bereken of u recht hebt op een vergoeding

Wilt u weten of u recht hebt op een vergoeding van uw gemeente, bijvoorbeeld voor bijzondere (ziekte-) kosten, sport, of een computer voor uw schoolgaande kinderen? Dat ontdekt u in tien minuten op www.berekenuwrechtplus.nl. U beantwoordt een aantal vragen over uw levenssituatie en inkomen, en weet direct waar u recht op hebt. Met de uitkomst kunt u een aanvraag doen bij het Wmoloket van uw gemeente.

Online makkelijk en snel uw huurzaken regelen

Huurt u een woning van Pré Wonen, dan kunt u op mijnprewonen.nl zelf een aantal zaken regelen. Dat gaat heel eenvoudig, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Op het moment dat het u uitkomt. Wel zo makkelijk!

Op mijnprewonen.nl:

  • meldt u zelf reparatieverzoeken aan;
  • controleert u en wijzigt u uw gegevens;
  • betaalt u uw huur;
  • zegt u de huur op*;
  • bekijkt u huurzaken, zoals de opbouw van uw huurprijs;
  • vraagt u het Pré Woonpakket aan;
  • meldt u overlast.

*Weet u overigens dat u niet per se per de eerste van de maand hoeft op te zeggen? Elke andere dag kan ook, als de laatste dag van de huur maar niet in het weekend of op een erkende feestdag valt. Dan schuift de laatste dag van de huur op naar de eerstvolgende werkdag.

Sommige simpele vragen zijn best moeilijk te stellen

Wil je mijn heg helpen snoeien? Mag ik je bellen als ik in huis ben gevallen? Zou je wekelijks een paar boodschappen voor mij willen meebrengen? Simpele vragen lijken het. Maar oh zo lastig om ze te stellen. Je vraagt een ander mens tenslotte om een gunst. Maar wat blijkt: Mensen willen graag wat voor elkaar betekenen. Zo bleek na een werving van vrijwilligers voor het Nationaal Ouderfonds, die duizenden aanmeldingen opleverden. Ook websites als www.wehelpen.nl en www.nlvoorelkaar.nl worden goed bezocht door mensen die graag wat voor een ander betekenen. Doe er u voordeel mee, neem een kijkje op deze sites en stel gerust uw vraag.

Goed verzekerd?

Inboedelverzekering ook voor huurders écht nodig

Het zal u maar gebeuren: de wasmachine in de badkamer lekt en liters water stromen langs de muren. Uw tv en laminaatvloer zijn onherstelbaar beschadigd. Of erger: er breekt brand uit in huis en u bent in één klap alles kwijt. Als dan tot overmaat van ramp blijkt dat er niets verzekerd is, zijn de gevolgen niet te overzien. De schade aan uw eigendommen is dan nergens te verhalen en u kunt alles uit eigen zak betalen. Een inboedelverzekering dekt de schade die aan uw inboedel is ontstaan door storm-, brand-, inbraak- en waterschade en is daarom voor iedereen een noodzaak. Deze verzekering kan afgesloten worden bij de bank, de verzekeringsagent of op internet. Inboedelverzekeringen zijn er al vanaf een paar euro per maand. Kijk voor een goede vergelijking van de tarieven op www.independer.nl.

Geniet van een warm huis!

In de winter zit iedereen er graag warm bij. Daarom geven wij u hieronder enkele (energiebesparende) tips.Ventileer uw woning, juist in de winter 
Plak ventilatieroosters niet af, dicht kieren onder deuren niet af én ventileer extra tijdens douchen, koken, wassen of bij veel mensen in één kamer. Dit veroorzaakt namelijk meer vochtige lucht. Veel mensen denken dat door het ventileren van de woning je energie verspilt doordat warme lucht de woning uit gaat. Dat is niet zo, ventileren zorgt juist voor ‘droge lucht’ in uw woning. Droge lucht verwarmt sneller en bespaart u energiekosten.

Plaats folie achter uw radiatoren
Hierdoor weerkaatst de warmte de ruimte in en wordt deze minder opgenomen door de muur. De folie plaatst u tegen de muur, achter de radiator.

Houdt 2 graden verschil aan
Wij adviseren u om de nacht- en dagtemperatuur met twee graden verschil te programmeren. Anders moet de verwarming langer en sterker branden om het verschil goed te maken. Dit kost u meer energie en geld. Voor vloerverwarming adviseren wij u om de temperatuur constant te houden. Bij vloerverwarming duurt het namelijk langer om de ruimte te verwarmen.

Voorkom storingen aan uw cv-ketel en mechanische ventilatiesysteem
Ontvangt u een verzoek van de installateur om onderhoud te laten uitvoeren? Zorgt u er dan voor dat u thuis bent of, als u niet kunt, verzet de afspraak. Laat het onderhoud wel uitvoeren. Zo voorkomt u storingen en blijft uw installatie veilig. Bovendien verbruikt een schone cv-ketel minder gas. Is de afspraak gepland? Zorgt u er dan voor dat de monteur voldoende ruimte bij de cv-ketel en het mechanische ventilatiesysteem heeft om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.