Iets betekenen

Het is een bijzondere tijd vanwege het Coronavirus. Veel mensen werken thuis, kinderen kunnen niet naar school. We maken meer gebruik van ons huis dan normaal. En dat geldt zeker voor onze oudere huurders.

Wij willen graag wat voor hen betekenen in deze periode.

Volgende week beginnen onze medewerkers van Klantadvies en Wonen daarom met het bellen van deze huurders. Dit om te vragen hoe het met hen gaat en om te inventariseren of en wat zij nodig hebben. Wij werken sinds een jaar samen met de Stichting Present. Voor de komende weken kunnen de vrijwilligers van deze stichting bijvoorbeeld boodschappen langs brengen, een luisterend oor bieden via de telefoon en/of een kaartje sturen.

U kunt zich aanmelden via: https://www.stchaarlem.nl/2020/03/17/corona-hulp/ (even naar beneden scrollen naar de oranje zinnen). Dat mag u ook – in overleg – doen voor uw buurman of buurvrouw, die misschien minder bedreven is met de computer. Informeert u hen hierover svp? Verder kunt u op onze website informatie vinden over andere initiatieven in uw buurt.

‘Ook later lekker wonen’ campagne van start

Doe de ‘later lekker wonen-check’!

Nu woon je nog lekker, maar is dat over tien of twintig jaar nog zo? Nadenken over hoe je dan wilt wonen is helemaal niet gek. Sterker nog, dat is slim! Dat is de boodschap van de campagne ‘Ook later lekker wonen’ van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort, de provincie Noord-Holland en woningcorporaties. Op 4 maart gaven wethouders Marie Thérèse Meijs (gemeente Haarlem), Krijn Rijke, (gemeente Heemskerk) en Anke Huntjens (bestuurder Pré Wonen) het officiële startsein van de campagne.

Ook later lekker wonen
De campagne bestaat uit flyers, banners, busreclame, inzet van Facebook en een inspirerende website www.ooklaterlekkerwonen.nu. De doelgroep is de 50-plusser, ook wel de jongere oudere. De oproep is om vooral op tijd te gaan nadenken over hoe je later wilt wonen. Welke wensen en woondromen heb je? Welke stappen kun je zetten om die waar te maken? Op de website staat de vraag centraal: ‘Gelukkig oud worden… Wat is daarvoor nodig?’. De ‘doe de later lekker wonen-check’ leidt de bezoeker van de website langs allerlei informatie, zoals over het aanpassen van je woning, de blijvers-lening, wonen in een woongroep, bestaande verhuisregelingen van de corporaties en subsidies. De website inspireert en brengt je op ideeën. Hierdoor ontdek je wat jij nu al kunt doen om straks lekker te wonen.

Heeft u een technische klacht na werktijd of in het weekend?

Dan belt u het algemene nummer 088-7700 000. U krijgt een keuzemenu en kiest voor één van onze aannemers.

Bij incidenten zoals lekkage van uw wasmachine, cv-ketel of kranen, kunt u ook het algemene nummer bellen. Ook hier kiest in het keuzemenu voor één van onze aannemers. Zij zorgen ervoor dat u geholpen wordt, ook in de nacht. Is er politie betrokken bij het incident, doe dan altijd aangifte en stuur Pré Wonen altijd een kopie van de aangifte.

* Het is belangrijk dat onze medewerkers gezond blijven om u van dienst te zijn. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Kijk voor meer informatie op onze website.

Schrijf uw kind in als woningzoekende


Een sociale huurwoning is een schaars goed tegenwoordig en de gemiddelde wachttijd bij Woonservice is inmiddels opgelopen tot 12 jaar voor een etagewoning.

Inschrijving op Woonservice
Vanwege deze lange wachttijd raden wij u aan uw kinderen zich vanaf hun 18de in te laten schrijven als woningzoekende op Woonservice. De kosten van inschrijving bedragen
€10,00 per jaar.

De regio
Na inschrijving kunt u reageren op het woningaanbod in Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Velsen en Zandvoort. Voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk is er ook nog een optiesysteem via
Woon op Maat waarvoor u zich apart kunt inschrijven via www.woonopmaat.nl

Controleer uw eigen inschrijving
Wij raden u ook aan om uw eigen inschrijving te controleren, of uzelf in te schrijven als u dit nog niet heeft gedaan. Wij zien helaas vaak dat mensen bij verlies van een baan of bij een echtscheiding, moeten intrekken bij familie omdat de koopwoning verkocht moet worden. Zij kunnen geen sociale huurwoning huren omdat zij niet ingeschreven staan.

Inschrijving vervalt
Als u een huurwoning via Woonservice betrekt, wordt uw inschrijving ongedaan gemaakt. U kunt dan opnieuw inschrijftijd opbouwen. Het is belangrijk dat u zich zelf opnieuw inschrijft. Dit gaat niet automatisch.

Medehuurderschap
Medehuurderschap is mogelijk wanneer iemand een duurzaam gemeenschappelijke huishouding voert met de huurder. Bijvoorbeeld als u een relatie hebt met iemand waarmee u langer dan twee jaar samenwoont.
Medehuurderschap voor kinderen en kleinkinderen is niet mogelijk. Pré Wonen honoreert dergelijke niet.

Vliegens-vlug- vinden op onze vernieuwde website


Sinds eind januari is de website vernieuwd! Een betere online dienstverlening voor u als huurder. U vindt nu snel (in 1-2 muisklikken) uw informatie. Wat is er nieuw?

  • De homepage ziet er strak, fris en overzichtelijk uit met duidelijke knoppen;
  • Bovenaan staan de grote thema’s met elk hun eigen menu. Zo staan alle belangrijke onderwerpen overzichtelijk op een rij;
  • Elke pagina kunt u laten voorlezen of vertalen;
  • Op de pagina vindt u naast de tekst een overzicht met: folders, formulier en knoppen die u verder helpen;
  • Nieuwe onderwerpen zijn bijvoorbeeld: ‘de buurtbeheerders’, ‘Meedoen’ en ‘Veel gestelde vragen’.

Leden van de Voorkamer dachten met ons mee, net als het Digitale Huurderspanel. Hartelijk dank daarvoor. Mocht u vragen hebben over de website, mailt u naar: communicatie@prewonen.nl