Pré Woonpakket voor alle huurders van een woning

Sinds 1 december 2020 heeft Pré Wonen de woningen in Zandvoort overgenomen van De Key. Huurders van een woning van Pré Wonen in Zandvoort ontvangen een brief om zich aan te melden voor het Pré Woonpakket. Daarmee is een begin gemaakt met eenduidig beleid voor alle huurders van Pré Wonen. Het voorstel voor het Pré Woonpakket is voorgelegd aan HPZ (Huurders Platform Zandvoort). Na een kritische blik en verduidelijkingen is HPZ akkoord gegaan met het voorstel.

De Bewonerskernen zijn akkoord gegaan met de prijsaanpassing tot € 5,15 per maand. Hiermee is het bedrag weer kostendekkend, nadat het een aantal jaren niet in prijs was verhoogd. Huurders die een Pré Woonpakket hebben, kregen hierover inmiddels bericht.

Garageproject in Oosterwijk: minder afval op straat én meer hergebruik

Om zwerfafval op straat te verminderen, beheren vier huurders een garagebox, die Pré Wonen ter beschikking stelt. Want grofvuil dat zomaar op straat beland is een doorn in het oog van velen. Actieve huurders aan de Moezelstraat, Alzettestraat, Sauerstraat en de Luxemburglaan pakten de handschoen op. Dit doen zij samen met de Pré Wonen-consulent wijkbeheer, de gebiedsverbinder van de gemeente en de sociaal werker van Stichting Welzijn Beverwijk.

Flyer en koelkastmagneet

Om flatbewoners te informeren gingen deze actieve bewoners op pad met een informatieflyer en een koelkastmagneet. Op de magneet staat het telefoonnummer dat de bewoner kan bellen. Wethouder Hanneke Niele liep 19 mei mee: “Ik juich dit initiatief toe. Het is een mooie actie die past in onze strijd tegen afvaldumping. Een schone straat is voor iedereen fijn.”

Wat is het garageproject ook alweer?

De garage en het project bestonden al. Huurders kunnen hier tijdelijk hun grofvuil kwijt. Toch belandde nog veel grofvuil op straat. Tijd voor deze nieuwe actie dus. Eén telefoontje naar het groepje bewoners is genoeg. Noppes komt op maandag langs en HVC haalt de rest op dinsdag op. Twee vliegen ineen klap: minder afval op straat én stimulering van hergebruik.

Hier ziet u een leuk filmpje van het project: https://youtu.be/wPLLma4njf4

Illegaal gebruik van sociale huurwoningen: woonfraude!

Sociale huurwoningen zijn bedoeld voor mensen die hier recht op hebben of die op een wachtlijst staan. Er zijn echter huurders die zich hier niet aan houden. Het gaat dan om hennepteelt, het verhuren van de woning aan iemand anders of de woning leeg laten staan. Dit is woonfraude.

Waarom bestrijden wij woonfraude?

We bestrijden woonfraude om illegaal gebruik van een sociale huurwoning te voorkomen. Hierdoor krijgen we kortere wachtlijsten voor mensen die op een woning wachten. Ook de leefbaarheid is belangrijk; woonfraude geeft overlast aan omwonenden waardoor mensen zich minder veilig voelen in hun eigen buurt. Wanneer wij woonfraude constateren kan tot huisuitzetting worden overgegaan.
Toeristische onderverhuur (via Airbnb, booking.com, et cetera) is onder geen voorwaarden toegestaan. Onze woningen zijn gebouwd met gemeenschapsgeld. Ze zijn zéker niet bestemd voor verhuur aan toeristen, waarbij de huurder er ook nog geld aan verdient. Wij pakken dit dan ook stevig aan. In het huurcontract staat onderverhuur expliciet vermeld als niet toegestaan.

Vermoedt u woonfraude? Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt? Geef het aan ons door. Dat kan ook anoniem. Via telefoonnummer 088 7700 000 of stuur een e-mail naar woonfraude@prewonen.nl. Denkt u dat mensen in uw buurt hennep kweken of handelen in drugs? Dit kunt u ook melden bij de politie via 0900 8844. Of via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 7000.  Meer informatie leest u op onze website.

Gratis energieadvies Zandvoort

De gemeente Zandvoort kreeg een subsidie om haar bewoners te helpen met het verlagen van hun woonlasten en zo de CO2-uitstoot te verminderen. Huurders in Zandvoort kunnen gratis energieadvies krijgen. Dit doet een adviseur van ‘Klimaatroute’.

Hoe werkt het?
U krijgt tips over energiebesparende maatregelen. Hierdoor kunt u geld besparen op uw energierekening, zorgen voor meer comfort in huis en u helpt het milieu. Bij het energieadvies krijgt u ook energiebesparende producten, zoals radiatorfolie, een tochtstrip en ledlampen. De adviseur helpt u bij het uitzoeken van de geschikte producten voor uw woning.

  • De adviseur van Klimaatroute geeft u aan de deur advies voor uw woning. Dit duurt 20 minuten.
  • De adviseur houdt 1,5 meter afstand en is herkenbaar aan een hesje van Klimaatroute.
  • Direct na het gesprek ontvangt u de energiebesparende producten en tips.
  • Als u niet thuis bent, komt de adviseur later nog een keer langs.

Lees alles over energiebesparing op de website van de gemeente Zandvoort, Duurzaam Bouwloket Zandvoort
of onze website.

Tip – Hoge temperatuur en langer niet thuis? Spoel uw kraan goed door

Wanneer u langer dan een week niet thuis bent geweest, dan heeft het water een tijdje stilgestaan in uw woning. Dit is van invloed op de kwaliteit van het drinkwater. Bij warm weer (25 graden of warmer) is er ook kans dat er bacteriën groeien in de leidingen. Spoel direct na thuiskomst de kranen één minuut door:

  • Spoel eerst het toilet door
  • Draai alle koud- en warmwaterkranen een minuut lang open. Laat het water rustig stromen en voorkom dat het water vernevelt
  • Houd de sproeikop van de douche onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan. Zo voorkomt u dat u de waterdamp inademt.
  • Het water kunt u weer gebruiken voor de plantjes in de tuin of op het balkon

Wij wensen u een fijne zomer!