Woningen erbij in Haarlemse Parkwijk en Delftwijk

In Delftwijk maken – in fasen – 224 verouderde sociale huurwoningen plaats voor ongeveer 280 nieuwe sociale huurwoningen aan de Aart van der Leeuwstraat, Generaal Spoorlaan, Gerard van Eckerenstraat en de P.C. Boutenstraat.

Meer woningen beschikbaar

Er is een groot tekort aan huurwoningen. Zeker onder starters, alleenstaanden en senioren. Met dit sloop-nieuwbouwproject helpt Pré Wonen deze groep huurders aan een geschikte woning. De nieuwe woningen blijven in de sociale huur, zijn gasloos en krijgen zonnepanelen. De nieuwe flatgebouwen krijgen een grote, groene binnentuin, die alleen toegankelijk is voor de bewoners.

Helft van de woningen is gesloopt

Inmiddels is de helft van de acht flatgebouwen gesloopt. In 2022 starten we met de nieuwbouw. Als over twee jaar de nieuwe woningen klaar zijn, begint de sloop van de andere vier flats. In de tussentijd blijft de leefbaarheid in de wijk goed. We onderhouden het groen rondom de flats en organiseren activiteiten.

Meer informatie over dit project, met de naam ‘De Schrijvers’, leest u op onze website.

Kijk terug: feestelijke online oplevering van De Groene Linten

Eerder dit jaar rondden we de wijkvernieuwing van Parkwijk af. Er staan nu 188 moderne, ruime nieuwbouwwoningen (sociale huur, vrije sector en koop huur) en 31 seniorenappartementen (sociale huur). Dit zijn 26 woningen meer dan de verouderde woningen die er eerst stonden.

Het filmpje van de feestelijke oplevering bekijkt u hier.

Meer service en meer reparaties vergoed

Meldt u zich ook aan voor het Pré Woonpakket in Zandvoort?

Als huurder van De Key in Zandvoort maakte u mogelijk gebruik van het onderhoudsabonnement, glasfonds en/of rioolfonds.
Pré Wonen biedt u een soortgelijk pakket, het Pré Woonpakket. Met dit pakket krijgt u meer service en meer reparaties vergoed. En u betaalt ook nog eens minder! Welke voordelen kan het Pré Woonpakket ú opleveren?

Heeft u nu een onderhoudsabonnement?

U betaalt hiervoor nu € 7,07 per maand. Zet u deze om naar het Pré Woonpakket, dan betaalt u nog maar € 5,15 per maand. Voor dat lagere bedrag vergoeden wij glasherstel en rioolontstopping. Ook vergoeden we meer kleine reparaties dan u nu gewend bent.

Draagt u nu bij aan een glas- en/of rioolfonds?

Voor het glasfonds betaalt u nu elke maand € 1,60 en voor het rioolfonds € 0,44. Bij het Pré Woonpakket zitten deze werkzaamheden in het pakket. U betaalt hier dus niet extra voor.

Meld u nu aan

Aanmelden kan makkelijk en snel digitaal via het huurdersportaal mijn.prewonen.nl. Als u zich aanmeldt dan moet u de eerste reparatie zelf betalen.

Meer weten? Op www.prewonen.nl/pre-woonpakket staat een overzicht met veelgestelde vragen.

Helpt u ook mee om uw woonomgeving schoon, heel en veilig te houden? Lees hier alle tips

Samen met de huurders probeert Pré Wonen uw woonomgeving schoon, heel en veilig te houden. Buurtbeheerders Harry Maarse, Chantal Bunkers en consulent Wijkbeheer Tanja Paap (Zandvoort) hebben de volgende tips voor u.

Samen met de buren schoonmaken

Als huurder kan u veel doen om uw woonomgeving schoon te houden en uw woonplezier te vergroten. Denk daarbij aan uw eigen woning, balkon, tuin of achterpad. U kan bijvoorbeeld met uw buren afspreken om samen de algemene ruimten, stoep en galerij schoon te houden. Misschien wel met een gezellig kopje koffie erbij?

Galerij obstakelvrij = iedereen blij

Het ziet er leuk uit: een bankje of plant op de galerij of in het trappenhuis. Dit mag. Zorg er wel voor dat de doorgang minimaal 85 cm breed blijft. Zo kunnen hulpdiensten, zoals de brandweer en ambulance, goed hun werk doen als dat nodig is.

Meeuwenoverlast: ruim etensresten goed op

In onze regio leven veel meeuwen. Dit kan overlast geven.
Pré Wonen kan hier helaas niets aan doen. Het belangrijkste is dat u ze zelf geen eten geeft. Ook kunt u een verjager op het dak plaatsen. Meer informatie en tips vindt u op de website van uw gemeente.

Ziet u zwerfafval? Bel uw gemeente

Voor (zwerf)afval/grofvuil en handhaving neemt u contact op met uw gemeente. Op onze website leest u meer informatie.

Praat over klachten met uw buren

Heeft u klachten over het gedrag van uw buren? Een goed gesprek leidt vaak al tot een oplossing. Vertel ze rustig waar u last van heeft. Lukt dat niet, neem dan contact op met Klantadvies van Pré Wonen. Dan kijken we samen naar een oplossing.

Op onze website leest u meer informatie.

Reparatieverzoek indienen: nu nóg makkelijker en sneller

Heeft u een reparatieverzoek? Indienen gaat nu nóg makkelijker en sneller, want u hoeft hiervoor niet meer in te loggen op het huurdersportaal.

Hoe dient u een reparatieverzoek in?

Ga naar mijn.prewonen.nl en klik daar op ‘Reparatieverzoek’. Uw verzoek gaat rechtstreeks naar een van onze aannemers. Deze neemt dan contact met u op.

Herfsttip: Blaadjes uit de goot!

Het is weer herfst: wát een mooi gezicht, de kleuring van de bomen. De blaadjes die van de bomen vallen kunnen zorgen voor een verstopte dakgoot. Het is dus belangrijk dat de goot regelmatig geveegd wordt. Dan stroomt het regenwater makkelijk naar het riool.

Pré Wonen reinigt jaarlijks / tweejaarlijks de dakgoten. Het reinigen wordt bepaald per complex. De bewoners krijgen hier vooraf een brief over. Daarnaast maakt Pré Wonen wanneer nodig de dakgoten schoon. Meer informatie hierover vindt u in de brochure over het Pré Woonpakket (pagina 14).